Het verhaal startte in 2016

Samen met enkele zotte enthousiastelingen liepen we in 2016 de halve marathon in Brussel.

Olivier, een echte levensgenieter maar geremd door een motorische beperking, werd vooruitgeduwd in een aangepaste rolwagen en aangemoedigd door de aanwezige & enthousiaste menigte.

’Al rollend over de finish’ was een krantenkop in de plaatselijke pers.

Voor de deelnemers een heel fijne uitdaging en een echt ”wow” moment voor Olivier.

 

Blijkbaar was dit ”wow” moment niet alleen voor ons bijzonder, maar ook voor een productiehuis van Eén. Die contacteerden ons met de vraag of we nog gekke plannen hebben in de toekomst.

De redactie was in die mate gecharmeerd met onze stunt, dat ze ons het voorstel maakten om deel te nemen aan een nieuw

TV format.

 

Even de tijd genomen om alles rustig te bespreken met Olivier en wat blijkt : de Mont Ventoux in Frankrijk staat bovenaan zijn lijstje !

Blijkbaar staat het bedwingen van de mythische berg met zijn scootmobiel met stip op zijn ‘bucket list’ en voor zover ik kan achterhalen ‘never done before’.

Een schot in de roos voor het productiehuis … we krijgen een go !

 

Natuurlijk kan Olivier dit niet alleen !

Dus neem ik eveneens de uitdaging aan om met de fiets Olivier te begeleiden tot aan de top, een echt ‘vader-zoon’ moment.

Enkel met z’n tweetjes een dergelijk avontuur starten is niet echt ‘fun’, dus omringen we ons graag met enthousiastelingen die eveneens het ‘heuveltje’ willen opfietsen. En dat blijkt aanstekelijk !

Tal van sympathisanten nemen reeds deel en hopen samen met Olivier de finish te halen.

 

 

In ieder geval staat de beklimming nu reeds ingepland voor zaterdag 12 augustus 2017 ( net de 25° verjaardag van Olivier ) – er is geen weg meer terug !

 

Copyright @ All Rights Reserved